Med Hjärnan i Magen

Mitt konstnärskap är en form av loop. Det finns ingen startpunkt. Det finns inget slut. Allting hänger ihop. En stor del i detta kretslopp handlar om att aldrig kasta något. Att återvinna och ta tillvara på allt från material, spillbitar till tankar och idéer. Detta är ryggraden och rytmen i min process. Resultatet av detta har blivit böcker, musik, videos, skulpturer, skivomslag, utställningar, konserter m.m.

I magen finns det mer än 100 miljoner nervceller som kommunicerar med hjärnan och ryggmärgen. Känslor, beslut och handlingar styrs från hjärnan men magen är också inblandad. Jag litar på min intuition, skapar flow och tar vara på slumpen med magkänslan som vägvisare. Detta i symbios med blandade erfarenheter och kunskap.

Jag tar nuets alla ångestuttryck med en klackspark. Inte genom att blunda, utan istället ympa världen med ett närmast dadaistiskt motgift. Jag blandar och tar, återvinner och förnyar, korsar och utvecklar. Nyfikenheten driver mig till att byta spår. Med ett ständigt behov av att utveckla mitt konstnärskap vidare, slår jag krokben på mig själv för att inte fastna i rutiner. Min förhoppning är att detta arbetet inte enbart gynnar mig själv utan också inspirerar och engagerar andra.